Påminnelsesystemet

Här följer ett urval av komponenterna i C.STATUS™-systemet.

Standardpanelen

Standardpanel har en tilltalande design och kan placeras där den gör bäst nytta. Vid ytterdörren, i sovrummet eller synlig från TV-fåtöljen. Den visar tydligt vad som är av och på, öppet och stängt. Informationen kan presenteras med texter på olika språk eller bilder och är anpassningsbar för olika behov. Standardpanelen har sex tydliga ljusfält och kan hantera information från upp till 48 sensorer. Flera ljussegment kan kopplas samman för att ge större och tydligare ljusfält. Det finns också en tvillingpanel för dem som vill se status på flera ställen i hemmet.

Symbolpanelen

Symbolpanelen har designats för att smälta in alla hemmiljöer. Den är mindre och nättare men ger ett tydligt besked om något står öppet eller är påslaget. Informationen visas som sex tydligt upplysta symboler som motsvarar de vanligaste sakerna i ett hem. Vid nybyggnation kan den monteras direkt på en väggdosa för osynlig kabeldragning. Symbolpanelen har sex ljusfält och kan hantera information från upp till 48 sensorer.

Dörr- och fönstersensor

En diskret sensor som monteras på dörr- eller fönsterkarmen. Den sänder information till valfri panel om dörren eller fönstret är öppet eller stängt. Sensorn består av en sensordel och en magnetdel, båda monterade i diskret, vit kåpa. Fler magnetkontakter kan anslutas till sensorn. På så sätt kan en balkongdörr och ett eller flera fönster övervakas av en och samma sensor.

Låsswitch

En liten, lättmonterad switch som indikerar när ytterdörren är låst eller olåst. Den monteras i slutblecket till ytterdörren och ansluts med sladd till valfri panel eller en dörrsensor. Passar lås med tillhållare eller hakregel.

Väggsensor

Väggsensorn fungerar på samma sätt som en sladdsensor. Skillnaden är att den används vid fast installation. Vi nybyggnation eller renovering kan en väggsensor byggas in i en apparatdosa och känna av anslutna apparater i ett eller flera vägguttag. På så sätt kan t.ex. alla eluttag i köket kopplas till valfri panel.

Sladdsensor

Den här sensorn ser ut som en liten skarvsladd. Koppla den mellan strykjärnet, kaffebryggaren eller någon annan elektrisk apparat så talar den om för valfri panel när den anslutna apparaten är påslagen. Sätt en sladdsensor i ett uttag i köket och koppla till ett grenuttag. Då kan flera apparater kollas samtidigt.

Nyckelbrickan

Låste jag ytterdörren eller ej? C.STATUS™ Brickan gör att du alltid har svaret nära till hands. Brickan fästs på din nyckelring och en tydlig symbol visar om ytterdörren blev låst eller inte när du lämnade bostaden.

Precis som övriga produkter i Sensagons produktserie C.STATUS™ är nyckelbrickan tydlig, självförklarande och därmed enkel att använda.

Brickan finns i rött och svart och med två olika displaytyper. En med ett tydligt hänglås som visar om ytterdörren är låst och sex små prickar som speglar de sex ljussegmenten på panelen. Den andra varianten har sex tydliga symboler precis som Symbolpanelen.

Kontakta oss

för att få veta mer om C.STATUS™-systemet! Det finns fler komponenter i serien och vi kan erbjuda andra lösningar i projektform. Exempel är Anhörigkoppling via bredband och Trygghetslarm för vård- och omsorgsboende.

© GPBM Nordic AB | Argongatan 2B, SE-431 53 Mölndal | Telefon: +46 (0)31-799 16 00

e-post. info@sensagon.se | www.sensagon.se

MADE BY ohappa