Vad är trygghet för dig?

Att åka på semester och veta att allt är stängt och låst

När vi åker ut till stugan är det skönt att veta att allt är låst och stängt i lägen-heten. En snabb blick på panelen så vet man att balkongdörren är stängd och att det inte kan regna in genom ett öppet sovrumsfönster. Extra skönt att slippa oroa sig om man ska vara borta länge.

Lillemor och Oluf Rasmussen, Stockholm

Att känna att jag själv enkelt kan hålla koll på att dörren är låst

Ibland glömmer jag att låsa dörren när jag går och lägger mig. Det känns inte bra att vakna på morgonen och veta att jag sovit med olåst dörr. Vad som helst kan ju hända. Nu ser jag direkt om jag glömt låsa när jag går och lägger mig. Skönt!

Elaine Ericsson, Stockholm

Att vara medveten om de risker och hjälpmedel som finns

Jag ser allt för ofta hur olyckliga människor blir när något oväntat händer dem. Det sätter spår för lång tid. Medvetenhet tycker jag är ett nyckelord vad gäller trygghet. Att vara medveten om risker, om vilka system som finns att tillgå samt hur det hjälpmedel man har fungerar. Det tycker jag är trygghet.

Göran Bergsman, säkerhetssamordnare Hudiksvalls- & Nordanstigs Kommuner

Om Trygghet

Livet blir enklare när du känner dig trygg

Trygghet i boendet

För många är det viktigt att kunna bo kvar i sin lägenhet när de blir äldre. En trygghetsfaktor kan vara att känna sina grannar, en annan att hitta i sin närmiljö och att kunna behålla sina invanda rutiner. Många tillbringar mer tid hemma när de blir äldre vilket också ökar kraven på boendemiljön.

Fördel för alla

Det finns stora både mänskliga och samhällsekonomiska fördelar med att skapa bra och trygga boendemiljöer som är förberedda för äldre. På sikt gör det att fler kan bo kvar hemma om de så önskar.

Vår lösning för en tryggare vardag

Vår lösning för ett tryggare boende är trygghetssystemet C.STATUS™. Systemet hjälper dig att komma ihåg saker som annars kan skapa onödig oro. Låste jag dörren? Drog jag ur strykjärnet? Stängde jag av spisen?
Med C.STATUS™ slipper man oroa sig i onödan. En viktig pusselbit för att känna trygghet och hantera sin egen vardag långt upp i åren.

C.STATUS™ från Sensagon passar för:

• nybyggnation
• ombyggnad och renovering
• uppgradering av enskilda lägenheter

Systemen kan installeras fristående, utan behov av andra ingrepp,
vilket gör att C.STATUS™ på ett kostnadseffektivt sätt kan förbättra tryggheten i ett befintligt bostadsområde. Installationen i en normal lägenhet går på 1-2
timmar. Vid nybyggnation eller större renoveringar går det ännu snabbare.

Till C.STATUS™ finns en rad olika presentationsenheter och sensorer alla
utvecklade utifrån vanliga människors behov av trygghet. Trygghet som leder till bättre boendemiljö och därmed högre livskvalitet.

Hör av dig till oss så berättar vi mer!

© GPBM Nordic AB | Argongatan 2B, SE-431 53 Mölndal | Telefon: +46 (0)31-799 16 00

e-post. info@sensagon.se | www.sensagon.se

MADE BY ohappa