Nyheter

2016-11-30

GPBM går in i Smart Care-branschen

Som ett steg i rätt riktning för att ytterligare digitalisera hemsäkerhet och välfärdsteknologi förvärvar vi nu Sensagons Smart Care-verksamhet. Med Sensagons spetskompetens får bolaget en helt ny teknikdimension och större möjligheter, vilket kommer att bli till stor nytta för våra gemensamma kunder. Ladda ner hela pressreleasen på länken nedan.

2016-10-02

Nytt Personal-till-personallarm

Vi har nu lanserat ett nytt larmsystem för mindre vårdboenden, gruppbostäder och liknande anläggningar. Koll på allt som önskas från att be om hjälp av annan personal till vad som händer för övrigt! Dörrar, sängar, rörelse och mycket mer kan ge status eller larm i en bekväm, diskret och smidig fickdosa. Lätt att installera och komplettera vid både nybyggnation och befintligt boende. Kontakta oss för mer information!

2016-10-01

Sensagon har flyttat

Nu händer det mycket på Sensagon. För att vara ärlig så har det alltid hänt mycket, egentligen för mycket för att hinna med sociala media i alla fall! Att vi flyttade till Göteborg för 2½ år sedan borde vi kanske ha annonserat bättre så det får bli "bättre sent än aldrig"!
Vi utvecklar och tillverkar nu stödsystem för olika verksamheter och för bostäder. Vårt fokus ligger idag på gruppbostäder, vårdbostäder och andra former av särskilda boenden. Men vår produktlinje för trygghetsboenden ligger snubblande nära dagens IoT fast med lite mer tanke på trygghet och användarvänlighet! Så med vår nya Sensordatabas är vi snart på plats i hemmet med fokus på bekväm och trygg IoT för alla!

2015-08-28

Demensboende som tar bort de låsta dörrarna!!

I Västerås kommun har man valt att öppna upp tidigare låsta dörrar i ett demensboende med häpnandsväckande resultat! Se inslaget i SVT.SE i länken nedan. Arena Helseinnovasjon har med Sensagon som underleverantör tagit fram en teknisk lösning som gör det möjligt att skapa en öppen vårdmiljö där både boende och personal upplever en stor skillnad!

2015-03-02

ASSA 510-50 MO till C.STATUS

Efter kontakter med ASSA kan vi nu bekräfta att låset ASSA 510-50 finns i en ny version med tillägget "MO". Det är försett med en microswitch som indikerar att dörren är låst, inte bara stängd som det vanliga 510-50 låset. Det passar därmed till C.STATUS Panel och Nyckelbricka och hjälper därför äldre att se att dörren verkligen blivit låst. Detta är annars är ett problem med den här låstypen, inte bara för gruppen äldre! Tag alltid kontakt med oss innan ni väljer dörrar och annan utrustning till ert trygghetsboende så hjälper vi er med bra val!

2014-11-17

Sensagon finns med hos Byggfakta

Våra system, spisvakter och påminnelsesystem, finns nu med hos Byggfakta. Vid projektering är det viktigt att hitta rätt komponenter för trygghet och säkerhet i hemmet i ett tidigt skede. Därför vill vi nu sprida kunskapen om våra produkter till projektörer och elkonsulter så att de kommer in rätt i byggprocessen.

2014-06-15

Information om lås

Våra system fungerar tillsammans med de flesta ASSA-lås, både med hakregel och vanlig tillhållare. Gamla lås med två "snedställda" kolvar går att anpassa men blir inte lika driftsäkert. Byt till vanligt tillhållarlås istället. ASSA 510 går inte att använda med vårt system och är dessutom olämpligt i bostäder för äldre. Det kräver att man "lyfter upp" låshandtaget för att få låsning vilket är en svår rörelse för äldre, både logiskt och fysiskt! Daloc's säkerhetsdörrar använder också denna metod för att fälla ut extra låsreglar. Undvik dessa även om vårt system fungerar bra med Daloc's dörrar. Kontakta oss för mer information.

2014-04-29

Ny teknik ger äldre tryggare tillvaro

I Karlshamn pågår ett projekt som syftar till att ge äldre tryggare hem. Norska Caretech A/S driver projektet med Sensagon som underleverantör. Läs mer i artikeln nedan.

2014-01-16

Uppdrag granskning om digitala trygghetslarm

Uppdrag granskning 2014-01-15 visade på bristerna i de analoga trygghetslarmen och fördelarna med digitala trygghetslarm. Efter att ha sett programmet hoppas vi alla att Sveriges kommuner snarast går över till digital teknik. Vi på Sensagon är stolta att framhålla att vårt system för Trygg Bostad, C.STATUS™, alltid har arbetat med digital teknik. Det innebär att alla signaler från sensorer överförs digitalt och med dubbelriktad kommunikation. En signal från en sensor kvitteras alltid av systemet och i annat fall sänds den om tills den når fram! Det går också att koppla larm som visar att ett batteri håller på att ta slut eller att en sensor slutat fungera. C.STATUS™ är mycket stabilt och driftsäkert och byggt för problemfri funktion minsta möjliga underhåll. Välj C.STATUS™ för en trygg bostad och ett brandsäkert hem®.

2014-01-03

Ny adress

Vårt försäljningskontor flyttar till Göteborg och öppnar 10 januari i nya lokaler. Adressen blir: Omvägen 2H, 412 75 Göteborg. Telefonnummer är detsamma.

 
Sida:  1 2 3 4

© GPBM Nordic AB | Argongatan 2B, SE-431 53 Mölndal | Telefon: +46 (0)31-799 16 00

e-post. info@sensagon.se | www.sensagon.se

MADE BY ohappa